lördag 23 januari 2016

Förhandstitt på några nyheter!

Så har vi då kommit hem från årets Formex-mässa i Stockholm. Inspirerade och med massor med nya idéer.
 

Massor med härliga inredningsartiklar och blomtillbehör hittade vi att köpa in och nu ska ni få en liten smygtitt på några av de produkter som kommer att finnas i butiken i vår. En lite närmare presentation kommer senare. Några nya märken kommer kanske också att dyka upp till våren men det håller vi på ännu så länge.

Här har vi i alla fall trenden som fanns i varenda monter! Makramé-ampeln! Just den här modellen med glaskruka kommer ni att hitta i våra butiker i vår. Och även många andra fina amplar.

 

 Det här är Maya lyktan! Intäkterna från den går till bancancerfonden. Den här har faktiskt kunder frågat efter så här kommer den nu, flera olika modeller.
 
Även det här är en Maya lykta. Vårens kollektion och den stöder" Ung Cancer". Den är lite mera rockig än den andra kollektionen.
 
 Här har vi en mässingskruka från Mitt & Ditt. Supersnygg tycker vi!
 
 Även dessa superfina krukor i blått och vitt kommer från Mitt & Ditt. De kommer även att finnas i svart och vitt.


En del föreläsningar hann vi också med och det fanns en del guldkorn där också. En förläsning som vi trodde skulle bli en höjdare var trender våren och sommaren 2016. Det visade sig nog vara i våra ögon en mindre flopp. Åtminstone såg man att vi österbottningar och stockholmare lever i ganska skilda världar. När man där vill "klara sig själva" och gå ut i skogen och hugga sin egen ved och kallar det trendigt eller när yxan blir ett designföremål som signalerar status då tar man sig som österbottning lite för pannan kan jag säga. Så där ser man hur olika vi människor är.
 
Vad vi observerade som trender är ju i alla fall glas, glas och glas i olika färger, makramé-amplar i alla former och gärna då med glaskruka i. Lampor fortsätter att vara enkla lamphållare med glödlampor i olika storlekar och former. Massor med trä och naturmaterial, och förstås blått, färgen blå är väldigt trendig. Och metaller fortsätter ännu ett tag till, koppar och mässing och även lite guld. Och sedan det som pratades om på trend-föreläsningen, att man skall göra saker själv, DYI alltså.
Det som kom stort redan ifjol var ju att inreda med stora grönväxter och det fortsätter minsann! Både stora grönväxter som monstera och Fikus men även Asparagus (fjädersparris) och suckulenter och kaktusar i alla former.
 

Dessa lyktor kommer även att finnas i våra butiker till våren. Från Affari of Sweden
 
Fjädersparris fanns även den i varje monter, mer eller mindre. En gammaldags krukväxt som blivit trendig igen. Jättesnygg tycker vi!
 
Taklök är otroligt vackert i olika lerkrukor, mycket torktålig.

 
 Monstera, otroligt trendig och snygg!
 
Mässing och Aloe vera, vilken kombination!

Så två hela dagar spenderades på mässan och den sista dagen gjorde vi ett studiebesök till Ulriksdals slottsträdgård. Det var helt ljuvligt! Det kommer ett helt inlägg om det besöket lite längre fram.
//Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar