Nu när tulpansäsongen är i gång och det dessutom var tulpanens dag i söndags tycker jag det passar bra att lite påminna om hur ni skall ta hand om era tulpaner så de får längsta möjliga livslängd.
När ni köper tulpaner är de oftast förvarade torra i ett kylskåpskallt utrymme. Det här gör vi i blomsteraffären för att tulpanerna inte skall slå ut hos oss utan hemma hos er. Det går alldeles utmärkt att förvara tulpanerna så i en vecka, men förutsättningen är att de förvaras svalt.
När ni kommer hem med tulpanerna måste de skäras av innan de sätts i vatten.
Skär av dem med en vass kniv ca 1 cm. Gör ni inte det kommer tulpanerna inte att dra vatten.
Sätt genast tulpanerna i en vas med kallt vatten. Vill man ha raka tulpaner så lämnar man plasten runt som de är förpackade i och låter dem stå så och dra vatten i ca 30 minuter.
Var noga med att varannan dag ge tulpanerna en ny snittyta och kallt vatten. Undvik att ha frukt i närheten av dem eller att ha dem ståendes i direkt solljus. Sval rumstemperatur förlänger hållbarheten.
Kom sedan ihåg att njuta av din fina tulpanbukett!
Ha en trevlig tisdag
//Fia
Skär av dem med en vass kniv ca 1 cm. Gör ni inte det kommer tulpanerna inte att dra vatten.
Sätt genast tulpanerna i en vas med kallt vatten. Vill man ha raka tulpaner så lämnar man plasten runt som de är förpackade i och låter dem stå så och dra vatten i ca 30 minuter.
Var noga med att varannan dag ge tulpanerna en ny snittyta och kallt vatten. Undvik att ha frukt i närheten av dem eller att ha dem ståendes i direkt solljus. Sval rumstemperatur förlänger hållbarheten.
Kom sedan ihåg att njuta av din fina tulpanbukett!
Ha en trevlig tisdag
//Fia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar