tisdag 10 november 2015

Mörk är November...


Det är sannerligen en mörk tid just nu. Man ska ha tur om man ska hinna få nån glimt av dagsljuset eller ännu mindre solen! Det är nog många som lider av mörkret just nu och därför tänkte jag pigga upp med lite färgglada bilder.
 
Flamingo blomma, Anthurium
 
Flamingo är ingen julblomma men just det här exemplaret har en alldeles underbar julröd färg. Den riktigt lyser upp och sånt behövs i höstmörkret.
Flamingo är en tacksam krukväxt som man kan ha glädje av i många år. Man måste hålla den jämt fuktig men inte våt. Den trivs egentligen i surjord så man kan gödsla med gödsel för surjordsväxter vår och höst. För att den ska hålla jämn fuktighet kan man täcka jorden i krukan med mossa. Den vill stå ljust men måste skyddas för solen under sommaren.


 


Echeveria
 
Kommer ursprungligen från Mexico.
Dessa blommor finns numera i regnbågens alla färger. De är naturligtvis färgade, i sitt naturliga tillstånd är de ljust grågrön till färgen. De kräver väldigt lite skötsel och de vill stå i full sol, sommartid får de gärna stå ute. De är suckulenter, fetbladsväxter, och vill ha sparsamt med vatten, speciellt vintertid när man har dem inne. Står de ute i full sol på sommaren behöver de ha mera vatten och näring. Personligen har jag lite svårt för färgade blommor men av någon anledning har jag fastnat för de här, det är lite rock ´n roll över dem tycker jag. :)
 

 
//Lena
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar