måndag 29 februari 2016

Måndag igen vilket innebär städa, snitta och vattna i blomsteraffären. Nya snittblommor skall in i kylen och vaser skall diskas. Ett rutinjobb för de flesta florister, men också ett jobb som är så skönt när det är klart och snittkylen innehåller en massa nya fräscha blommor.
 
 
 
Påsken har redan börjat göra sig påmind genom att det finns en hel del orange och gula toner i blommorna. Men det har också kommit härliga vårblommor som ranunkler, tulpaner och pärlhyacint.  
 
 
 
Nu på fredag är det också dags för Marsmånads Nykarlebyfredag. Då har vi finfint erbjudande på tulpanknippen i båda butikerna så håll utkik efter mer reklam i mitten av veckan.
 
Förra veckan innehöll en hel del omplockning, flyttning av bord och omskyltning i Nykarlebybutiken. En hel del jobb med andra ord. Men det var det värt och nu känns riktigt roligt att komma till jobbet på morgonen. Det blir lite så att man tröttnar på en del saker när man ser dem varje dag, men lite omplockning brukar göra susen och man får ny inspiration igen.
 
Samtidigt fick vi också plats för en del nyheter som kommit in och som också snart kommer.
 
 
 
 

 
 
 
Efter allt fixande här inne så kände jag riktigt hur våren är på antågande och tyckte att vi behöver lite piffa upp utanför butiken. Jag gjorde en korg med tulpaner och körsbärskvistar. De står nu vackert utanför dörren och lyser. Om det minusgraderna håller i sig så kommer de att stå där vackra ännu nästa vecka så vi skall hoppas att sportlovet fortsätter med lika vackert väder som det inletts med.

 
Ha en riktigt skön sportlovsvecka och njut av det vackra vädret!
 
//Fia










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar