onsdag 27 april 2016

Vårens små ljusglimtar

Strålande vackert väder har vi därute! *Host* eller så inte. Börjar tröttna på det här vädret nu, men idag är det åtminstone inte snö på marken. Det gäller ju att se det positivt!
Men vårblommorna droppar in nu varje dag så solsken skulle vara att föredra.
 
Tänkte att jag skulle skriva lite om vårblommorna som kommer nu, det vill säga penséer och violer. Det är ju de som kommer allra först när lökväxterna har gjort sitt. Inget gör en så glad som när man får lägga de först små blyga violerna i en bytta på trappan! Då känns det som att våren faktiskt är på väg!
Få växter är väl så tåliga som just penséer och violer. De tål några minusgrader utan att ta någon skada av det. De kan se ledsna och hängiga ut men efter någon timme har de rest på sig igen.
 
 
Senare på sommaren brukar många tröttna på dem, de har ju en tendens att bli lite långa och skrangliga med tiden. Då har jag ett tips! Klipp ner dem helt och hållet så ska ni se att de kommer igen med ny blomning och blir låga och fina igen. En annan sak man måste komma ihåg med penséer, violer och även många andra sommarblommor, är att man måste plocka bort vissnade blommor. Plockar man inte bort de vissnade blommorna kommer växten att sätta frö och då slutar den blomma. Så länge man tar bort vissnade blommor så fortsätter den att leverera! Penséer och violer är lite känsliga för torka så kom ihåg att vattna dem.
 

 
Ha en bra dag!
 
/Lena
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar